Samenwerking met naburige scholen


In het kader van het project "Iedereen aan tafel" wil de Biehal ook inzetten op langdurige samenwerkingen met scholen in de buurt. Op die manier proberen we om zowel een meerwaarde te creëren voor de scholen als voor de buurtrestaurants in Noord-Limburg.

De leerlingen van de betrokken scholen krijgen de kans om zich in te zetten tijdens de buurtrestaurants. Dat kan op verschillende wijzen: het verzorgen van de decoratie of animatie, opdienen, inzetten op de publiciteit voor de buurtrestaurants, ... De mogelijkheden zijn eindeloos en worden eigenlijk enkel beperkt door de verbeelding van de leerkrachten en leerlingen van de betrokken scholen.

Voor de bezoekers van de buurtrestaurants wil de Biehal een meerwaarde creëren door het contact met de leerlingen, het kunnen deelnemen aan het buurt-restaurant in een leuk kader, met bijkomende bediening, ... De Biehal wil op die manier niet enkel lekker eten geven aan de bezoekers, maar er ook voor zorgen dat er meer en gelukkigere deelnemers zullen zijn.

Hieronder vind je een kort overzicht van wat er binnen het project al werd gerealiseerd binnen de samenwerkingen met enkele scholen.


Ben je als school ook geïnteresseerd in een mogelijke samenwerking met de Biehal en de buurtrestaurants in Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Bree, Overpelt of Neerpelt? Neem dan zeker contact op met projectmedewerker Marie Knevels via marie.knevels@debiehal.be of 011/79.03.90!

 

Buurtrestaurant kindernamiddag - Atheneum Bree

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20181108_03924852/de-biehal-organiseert-kindernamiddag-op-buurtrestaurant-gerdingen

Op 7 november hebben leerlingen van het Atheneum in Bree spelletjes en knutselactiviteiten verzorgd tijdens het buurtrestaurant van Gerdingen. Dat deden ze tijdens een geslaagde kindernamiddag die kadert binnen het project 'Iedereen aan tafel'.

Tijdens een speciaal buurtrestaurant op kindermaat verzorgden de leerlingen van het derde en vierde jaar Voeding-Verzorging enkele activiteiten voor de aanwezige kinderen van vzw Wiebe. De leerlingen deden samen met de kinderen een knutselactiviteit en speelden enkele spelletjes met hen. Daarna konden de kinderen en hun ouders aansluiten aan de tafel van het buurtrestaurant van Gerdingen. Voor zowel de kinderen van vzw Wiebe, de leerlingen van Atheneum Bree als voor organisator de Biehal was het een erg geslaagde namiddag.

We hopen om dit soort activiteiten vaker te kunnen laten doorgaan!

Groepsfoto

 

Knutselen

 

Spelletjes

 

Eten

 

 

Decoratie voor buurtresto's Bree - Sint-Augustinus Bree

Tijdens de maanden december en januari zullen de deelnemers aan de buurtresto's van Bree in een leuke sfeer kunnen vertoeven. De leerlingen van Sint-Augustinus Bree zullen dan namelijk zorgen voor leuke tafeldecoratie:

  • Buurtresto Gerdingen - 12 december: Decoratie in het thema "Kerst"
  • Buurtresto Tongerlo - 19 december: Decoratie in het thema "Kerst"
  • Buurtresto Gerdingen - 9 januari: Decoratie in het thema "Nieuwjaar"
  • Buurtresto Gerdingen - 13 februari: Decoratie in het thema "Valentijn"
  • Buurtresto Tongerlo - 27 februari: Decoratie in het thema "Carnaval"

Kom dus zeker een kijkje nemen op de buurtrestaurants om het werk van de leerlingen te bekijken. We zijn er zeker van dat het de moeite zal zijn!

 

Project "Jong en oud" - Sint-Augustinus Bree

Foto jongere en oudere

De leerlingen van het zevende jaar "Logistiek assistent in de zorg" van het Sint-Augustinusinstituut in Bree zullen tijdens het schooljaar 2018-2019 deelnemen aan het schoolproject "Jong en oud".

Tijdens het schooljaar is het de bedoeling dat ze een vriendschap opbouwen met een bewoner van een Brees woonzorgcentrum. Op deze manier krijgen ze de kans om een oudere op een unieke manier te leren kennen. De leerlingen krijgen daarom ieder een bewoner van een woonzorgcentrum toegewezen. Ze gaan er vier keer mee eten op het buurtresto van Tongerlo in Bree. Zo kunnen ze samen eten, babbelen, en er een gezellige dag van maken. 

Zo hopen we dat de oudere en jongere elkaar echt kunnen leren kennen en iets kunnen betekenen voor elkaar. Een unieke manier om de leerlingen in contact te brengen met de ouderen in Bree. Veel leuker en leerrijker dan uit een gewoon schoolboek te leren, lijkt ons. We zijn alvast erg benieuwd naar hoe de leerlingen het ervan af zullen brengen!

 

 

Publiciteit - Mater Dei Overpelt

Tijdens het schooljaar 2017-2018 hebben de leerlingen van het vijfde jaar "Publiciteit en Etalage" verschillende opdrachten in het kader van dit project.

De leerlingen hebben ieder een eigen flyer ontworpen voor één van de buurt-restaurants. Daarnaast kregen ze ook de opdracht om een "buurtrestaurant-familie" te ontwerpen. Daar zijn erg leuke dingen uit naar voren gekomen. vzw de Biehal heeft er dan ook voor gekozen om de familie van Tisse te gebruiken op deze website. Alle tekeningen die op www.buurtresto.be worden gebruikt, zijn ontwikkeld door de leerlingen van Mater Dei.

Ook tijdens het schooljaar 2018-2019 zal deze samenwerking worden verdergezet.

Buurtrestaurantfamilie

 

Andere engagementen

Er zijn nog andere scholen in Noord-Limburg die zich hebben geëngageerd voor dit project:

  • Salvatorcollege Hamont
  • Biotechnicum Bocholt

Over deze samenwerkingen zal je hier binnenkort meer informatie kunnen terugvinden.