Exotische rijstpap
Ingrediënten
Voor vier personen:
- 300 ml melk
- 125 ml room
- 100 ml crème Anglaise
- 50 gram dessertrijst
- 15 gram suiker
- 1 mango
- 1 eierdooier
- 1 vanillestok
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- Enkele blaadjes basilicum (bij voorkeur Thaise)
Recept
- Doe de rijst met de melk, vanille, steranijs en kaneel in een kookpot.
- Breng het geheel zachtjes aan de kook en roer geregeld door.
- Breng de room ondertussen aan de kook.
- Klop het eigeel goed op met de suiker tot een schuimige massa.
- Voeg de room bij het eigeel toe.
- Meng dit geheel goed tot het eigeel goed onder de room gemengd is.
- Breng het geheel zachtjes terug naar een temperatuur van 80°C. Let op: zorg dat het niet gaat koken!
- Giet het mengsel door een zeef laat afkoelen.
- Snijd de mango in kleine stukjes en snijd de basilicum fijn.
- Meng nu de rijstpap, de crème Anglaise, de mango en de basilicum tot een smeuïg geheel.
Smakelijk!
Afbeelding afkomstig van: https://www.flickr.com/photos/rudiriet/428297650
Deel dit recept