Exotische rijstpap

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 300 ml melk
  • 125 ml room
  • 100 ml crème Anglaise
  • 50 gram dessertrijst
  • 15 gram suiker
  • 1 mango
  • 1 eierdooier
  • 1 vanillestok
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • Enkele blaadjes basilicum (bij voorkeur Thaise)

Recept

  • Doe de rijst met de melk, vanille, steranijs en kaneel in een kookpot.
  • Breng het geheel zachtjes aan de kook en roer geregeld door.
  • Breng de room ondertussen aan de kook.
  • Klop het eigeel goed op met de suiker tot een schuimige massa.
  • Voeg de room bij het eigeel toe.
  • Meng dit geheel goed tot het eigeel goed onder de room gemengd is.
  • Breng het geheel zachtjes terug naar een temperatuur van 80°C. Let op: zorg dat het niet gaat koken!
  • Giet het mengsel door een zeef laat afkoelen.
  • Snijd de mango in kleine stukjes en snijd de basilicum fijn.
  • Meng nu de rijstpap, de crème Anglaise, de mango en de basilicum tot een smeuïg geheel.

Smakelijk!

 

Afbeelding afkomstig van: https://www.flickr.com/photos/rudiriet/428297650