Varkensblanquette

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 750 gram varkensstoofvlees (in blokjes)
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
  • 1 bosje jonge wortelen
  • 2 stengels selder
  • 150 gram champignons
  • 250 gram erwten
  • 200 ml room
  • 1 el peterselie
  • 2 blokjes kippenbouillen
  • 1 glas witte wijn
  • peper
  • zout

Recept

  • Verhit de boter en 1 el olijfolie in een braadpan. Braad de blokjes varkensvlees rondom aan. Bestrooi met bloem en laat lichtjes karamelliseren. Roer geregeld. Voeg de bloem toe en bak nog 1 minuutje door. Giet er witte wijn bij En water bij tot het vlees net onderstaat Voeg de kippenbouillon toe. Breng aan de kook.
  • Pel en ontpit de tomaat, hak ze grof. Pel de knoflookteentjes, plet ze lichtjes met de platte kant van een mes. Voeg de tomaten, de knoflook en het kruidentuiltje bij het vlees. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 1 uur sudderen.
  • Fruit de uien en de selder glazig in 1 el olijfolie. Voeg ze met de rest van de groenten bij het vlees. Laat nog 15 minuten sudderen. Schenk er dan de room bij, bestrooi met gehakte peterselie. Kook nog 5 minuten door. Serveer meteen. Lekker met gekookte aardappelen.
Afbeelding afkomstig van: https://www.bettycrocker.com/recipes/continental-pork-stew/590e6666-767c-4c6d-80b5-3132f8f0cf0a